Dr. Pincze Zsuzsanna
pszichiáter szakorvos
pszichológus
PhD


Bejelentkezés: : 70/541-7542
Honlap: www.drpincze.mlap.hu

Magamról

   A pszichés jelenségek agyi élettanát vizsgáló kutatómunkám folytatásaként 1999 óta foglalkozom pszichiátriai betegek gyógyszeres és pszichoterápiás gyógyításával. Klinikai tapasztalatomat a Nyírő Gyula Kórház II. Pszichiátriáján szereztem, ahol jelenleg is adjunktusként dolgozom. Véleményem szerint a pszichés betegek magas színvonalú ellátásához - gyógyszeres kezelés mellett - szükséges a pszichoterápiás szemlélet, azaz a betegség vagy lelki probléma pszichológiai eszközökkel történő kezelése. Terápiáim során alkalmazok csak gyógyszeres ill. csak pszichoterápiás kezelést, tapasztalatom azonban azt mutatja, e problémák legsikeresebb terápiája a kettő kombinációja (komplex terápia). A gyógyszeres kezelés megoldást jelenthet a tünetek kezelésére, a betegség kialakulásának hátterében álló problémák megoldásához azonban szükséges lehet a pszichoterápiás kezelés is. Hatékony segítséget nyújt munkámban a rövid dinamikus terápia, melyhez végzettséget a Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzésen szereztem 2009-ben.

   Klinikai munkám során tapasztalatot szereztem a pszichiátriai betegségek széles spektrumának gyógyításában. Emellett aktív közreműködője voltam az osztályunkon folyó speciális programoknak. Részt vettem a kényszerbeteg programban, ahol a betegek komplex viselkedésterápiás, csoportterápiás, egyéni pszichoterápiás és gyógyszeres kezelését végeztük. Dolgoztam a Minnesota modell alapján működő, szenvedélybetegek csoportterápiás rehabilitációját végző részlegünkön.

   Magánrendelésemre várom depressziósok, kényszerbetegek, pánikbetegek, szorongásos problémákkal küzdők, fóbiások, életvezetési-, partnerkapcsolati zavarokkal küzdők, pszichoszomatikus betegek jelentkezését, de egyéb pszichiátriai betegségekkel is szívesen foglalkozom. Pszichoterápiás módszerem a rövid és hosszú dinamikus (pszichoanalitikus szemléletű) terápia, valamint a szupportív (támogató) terápia.

Végzettségek

 • SOTE Orvosi Kar
 • Debreceni Egyetem Pszichológia Szak
 • PhD SOTE Doktori Iskola Idegtudományok Program
 • Pszichiáter szakvizsga
 • Tüdérhegy Pszichoterapeuta Képzés

Munkahelyek

 • MTA Pszichológiai Kutatóintézet - tudományos munkatárs
 • Nathan Kline Institute for Psychiatric Research Orangeburg, New York, USA - Assistant Research Scientist
 • Nyírő Gyula Kórház II. Pszichiátria - pszichiáter szakorvos, adjunktus
 • XV. Ker. Rendelőintézet, Addiktológiai Gondozó - pszichiáter szakorvos
 • Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológia Szak - óraadó
 • SOTE I-II. Élettani Intézet - óraadó


Dr. Sipos Beáta
pszichiáter,
pszichoterapeuta

Falucskai-Juhász Henriett
pszichológus

Dr. Pincze Zsuzsanna
pszichiáter, pszichológus

Dr. Nagy Tamás
pszichoterapeuta, neurológus szakorvos
külső helyszínen rendel